Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


First Edition (A kersztesek nyomában) végigjátszás

2009.11.12

1. Megérkezés:

Ellenfél: Szultán Abdul

Ez egy igen könnyű küldetés. Az élelmet vedd és ne termeld! Képezd ki annyi íjászt, amennyit csak tudsz, majd 30 kardforgatót és 8 lovagot! A lovagokkal bontsd le az eggyik kilátótornyát a Szultánnak, majd a falakról vidd az íjászaid az ellenség várához, hogy kilődd a védőket, a kardforgatókkal pedig intézd el a szablyásokat és az Uraságot.

2. A gépezet beindul

Ellenfél: Kalifa, a Skorpió

Itt már termeld az élelmet! Csakúgy, mint a Szultánnál, képezz ki íjászokat, no meg 500 assassint (orgyilkost), és 8 lovagot. Itt is ugyanúgy járj el, mint az előző küldetésnél! + Itt még szükség lehet lovasíjászokra és íjpuskásokra, nameg jó kereskedelmi érzékre, hisz csak 2000 aranyat kapsz 4000 helyett.

3. Sivatagi világ

Szövetséges: I. Oroszlánszívű Richárd

Ellenfelek: Kalifa, a Skorpió; Kalifa, a Sakál

Az Oroszlánszívű itt csak lefékezi a sárga Kalifa támadásait. A kék Kalifa azonban északról folyamatosan ostromol téged, és seregével felgyújtja termőföldjeidet. Érdemes ezért inkább az Oroszlánszívű mellé építkezned. Az első néhány percben, amíg meg nem erősödik a várad, kérd meg az Oroszlánszívűt, hogy védjen meg! Ha elegendő köved lesz, építs északra egy 4 vagy 5 rétegű várfalat! Ezekre vigyél föl arab íjászokat (150) és íjpuskásokat (30)! A váradat nagyon meg kell erősítened, mert a szövetségesed nem bírja el ezt a sok ostromot, és feldobja a talpát egyszer csak. De ha ez megtörténik, a várad valahogyan így kelljen, hogy kinézzen:

Kép Emellet kell, hogy legyen legalább 200 kardforgatód és 150 szablyásod. Ezekkel biztos le tudod győzni legalább az egyik Kalifát. Ugyanezzel a megmaradt sereggel a másik Kalifát már macerásabb kinyírni... Minden esetre kezdj a sárga Kalifával. A megmaradt sereget majd fel tudod használni a következő támadással. Ha gyorsan túl akarsz lenni ezen, 400 szablyással túl vagy az egyik Kalifán. A másik Kalifához még 400 szablyással + ami maradt az előző ostromból. Ha a kék Kalifát győzöd le előbb, kevesebb túlélő katonád lesz, mint ha a sárgát győznéd le előbb. A sárga Kalifa épít a vára köré alacsony várfalat. ezt érdemes alagútásókkal vagy faltörőkosokkal áttörni. Ha már bent vagy, ne vacakolj a kaputoronnyal vagy a várfallal, hanem boöntsd le az egyik kilátótornyot, és már simán eléred az Uraságot. A kék Kalifánál szerencsére nem kell alacsony várfalat bontani, hanem arab íjászokkal (250) meg kell gyengíteni a védőket (főleg az arab gránátosokat és a ballisztákat (tűzvetőgép). Ezután bontsd le a kilátótornyokat egy faltörőkossal (kíséretnek vigyél 10 sima íjászt) Majd érdemes felgyújtani a várat 450 rabszolgával. 2500 aranynál nem kell több hozzájuk, mivel nagyon olcsók (de gyengék is, egyetlen hasznuk, hogy gyújtogatnak meg várárkot ásnak és kész): 5 arany. Miután elaludt a tűz, esetleg a vártoronyban maradt kb. 20-30 egység, íjpuskásokkal kilőheted őket. Aztán a kardforgatók majd elvégzik a piszkos munkát...

4. Arab kaland

Szöv.: nincs

Ell.: Kígyó: Duc Beauregard, Earl Villásnyelv, Duke Méregfog

Rakd le szokás szerint a magtárat, piacot, almáskertet, stb. Azután a zsoldosközpontban képezz ki annyi arab kardforgatót, amennyit csat tudsz, majd termelj aranyat: rakj le a kövekre kőfejtő(ke)t és 1-5 ökörkarámot. Ezeket lovasíjászokkal vagy arab parittyásokkal védd le (lov.íj.:10-25; a.par.:35-60). Azután minél gyorsabban támadd le az arab kardforgatóiddal legelőször Duke Méregfogat(kék), majd, ha végeztél vele, jöhetnek az egyre gyengébbek: Earl Villásnyelv (ezt úgy, hogy megkerülöd valahogy Duc Beauregardot)! Ha mindkettővel végeztél, legutóljára hagyd a leggyengébbet: Duc Beauregardot! Ha maradt még 20 vagy több arab kardforgatód, azzal, és egy kis csellel, legyőzöd őt is. Ha 20nál kevesebb katonád maradt már csak, akkor (ha közben a városodban termelted az aranyat) a megtermelt aranyból kiképezhetsz további egységeket (érdemes: arab kardforgató, vagy keresztes buzogányos). Ezekkel és a megmaradt seregeddel győzd le a kígyót!! Ha sikerül, továbblépsz a következő pályára:

5. Egy öreg barát

Ellenség: Disznó, Duc Truffe

Ez is egy lényegében könnyű küldetés. A szokásos épületeket leteszed (a gyengébbek kedvéért: magtár, piac, almáskert, kaszárnya / zsoldosközpont). Azután a disznó módszerével járj el: termelj aranyat és képezz ki íjpuskásokat (úgy, hogy az ellenség ne találjon el a te íjpuskásaidig, de te eltalálj az ellenségig! Ez kicsit nehéz, de nem annyira...)! Azután, miután kiírtottad az ellenséget, képezz ki a zsoldosközpontban arab kardforgatókat, majd azokkal ronts rá az Uraságra! Ennyi lenne.

Remélem idáig mindenki eljutott. A következő küldetések már nehezebbek lesznek. De ha jó a stratégiai érzéked, akkor sikerülhet.

6.Végtelen sivatag

Szövetséges: I. Oroszlánszívű Richárd

Ellenség: Farkas, Duc Wolpe

Tudniillik az egész Crusader-ben (az Extreme-t is belevéve) a Farkas a legerősebb ellenfél. Szerencsére nem egyedül küzdesz meg vele... (még). A térkép úgy néz ki, hogy a Farkas és Te között áll az Osz . (Oroszlánszívű). Nem is olyan nagy a térkép, úgyhogy Osz. meg tudja némileg akadályozni a Farkast vára kiépítésében. A védekezés egyszerű: ha az Osz. meggyengülne és a Farkas katonái támadnának: kerítsd körbe a várad, mielőtt az oroszlánok támadnának valahogy így : http://www.kephost.com/view3.php?filename=9a3swc30z824bbe61wmj.jpg . A támadás úgy néz ki, hogy: csinálj egy katedrálist, majd képezz ki benne 50-60-70 (ha szükséges, 100) szerzetest, valamint 40-50-60 lovasíjászt (azok előbb utóbb úgyis meghalnak, de elég katonát írtanak ki a szerzetesek számára)! Ezután a szerzetesekkel rontsd be a Farkas Osz.-re néző várkapuját, és ezután egyből a Farkas vártornyára irányítsd őket!

És a Farkas meghalt. De ez nem mindig lesz ilyen könnyű. 

7.Görögtűz

8.Az idő homokja

(innentől fogva már jobb lesz használni a www.stronghold.eoldal.hu/cikkek/stronghold---sh.-crusader---trukkok--nem-hack-.html oldalon leírtakat)

Ellenség: Patkány: Duc de Puce, a Hermelin, a Menyét, a Vadászgörény

Amint látod, a térképen csak 2 hely van, ahonnan támadás érhet : délről és a gázló felől. Elég 2 almásfarmot leraknod, de azt a magtárhoz közel. Ezeket biztosíts be egy "erődszerű fallal", ami egészvégig védeni fogja a váradat. Erre pakolj folyamatosam íjászokat, amennyit csak tudsz!

sh-crus1.jpg

Így néz ki (képen):

Emeld a fejadagot (extrára), és az adót úgy, hogy -4 legyen és csinálj sok favágót. Egy idő után elfogy a fa a te oldaladon, ekkor a fát vedd! Építs sok nyílkészítő műhelyt. Egy idő után ezt a kis védelmi falat aztán megerősítheted, kibővítheted akár tornyokkal, akár falakkal is. Folyamatosan képezz ki lovasíjászokat. egy 70-80 db elég lesz az egész küldetés végéig. Miután megvan, vidd oda őket Duc de Puce várához, ők majd elvégzik a dolgukat. Azután, ha maradt pénzed, egy 20 assassinnal öld meg a Lordot. Ugyanígy a többivel, csak vigyázz, nehogy amikor támadnak megritkítsák a sereged! Az assassinokat tartsd biztos helyen (pl. a térkép jobb alsó sarkákban), amíg a lovas íjászok lőnek az ellenségre. Vigyázz, egyszerre csak egy ellenfelet támadj, úgy hogy a másik nyilai ne érjék a lovasaid! Így menj sorra, amíg mindegyiket el nem pusztítod. 

 

A mappában található képek előnézete A Crusader képei

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

These wood, ? fractious itch, immunity.

(agsiyme, 2019.04.28 15:41)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> cvx.aqri.stronghold.eoldal.hu.jtg.ud http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Young disparity, applications temporoparietal hydronephrosis.

(pewyouvizexev, 2019.04.28 13:58)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> sfa.nywo.stronghold.eoldal.hu.djs.cm http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

e5zgc

(iynco, 2015.02.13 14:50)

ecer volt egy kiray anak volt harom fia ecer elmentek vadaszni es ahogy mentek mendegeltek ra találtak egy vaddisznora es levadasztak.
manchester14@freemail.hu

(lukács Renátó, 2010.12.26 15:36)

Heló!

Nekem a 32. pályára kéne vmi tipp egyszerűen nem tudok tovább haladni!! Előre is köszi!!

Re: manchester14@freemail.hu

(Imi, 2013.10.30 13:57)

Hello
Csinalj sok ijaszt es termeld a kovet csinalj 2 tornyot ami ved teged es termelj kereskedj egyszeru!

szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2011.12.06 10:06)

Szia! Andi a nevem,tudom,kicsit szégyen,hogy lány létemre ezzel játszok,de az öcsémnek agyára ment ez a játék,én eltanultam tőle 1-t s mást,és már tudok vele játszani. Még egyedül legyőzöm Oroszlán szívűt is! Ezekbe a pájákban sokat kínlódtam a 2 Kalifa ellen(nem a Sivatagi világ,asszem a 13-ik)de már azt is simán egcsinálom.Azt követő pályán gondolkozom még mindig....öcsémmel rájöttünk,h Kalifáék nem tudnak védekezni a buzogányosok elen,így őket kihasználva először leölöm őt,és...tovább nem megy. Tudnál segíteni?

Re: szoloszemandi@citromail.hu

(Dani, 2011.12.08 17:16)

Helló Nos asszem én tudom a megoldást (mivel ezt a pályát végigvittem) ha minden igaz akkor leverted a kalifát és ott van még a Szaladin és a szultán. én azt javaslom hogy Szaladint szed le először mivel úgyis ő a legkeményebb a csapatba és később csak a baj lesz vele. ehez viszont egyoltári izmos csapat kell. jobb ha inkább fegyvereket készítessz mind ha a zsoldosokat használod.
szÜgség lesz jó sok íjjászra és valamien gyalogos egységre ( lehetőleg kardforgató vagy dárdás legyen) és egy tucatostrom gépre hogy lezúzd a védelmét ( jó pont ha van tehenészeted mert akkor egy kevés tehenészesed mert a merha bedobásával is lehet tizedelni az embereit vagy a tűz is jó ezze) és ha ez megvan akkor már könnyeben le lehet zúzni ( TIPP: rombold le minél több épületét főleg a házakat és a ragtárait meg még a pékségeket és hasonlókat hogy ha a támadás befuccsol akkor ezzel vissza vetheted őt és nyersz időt hogy ujra felálíts egy új sereget és ha ne adjisten ez lesz akkor próbálj meg minél több EMBERT megmenteni)
ha leszeded Szaladint akkor már gyerek játék a küldetés

Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2011.12.10 08:34)

Jól van,megcsinálom,kösznöm szépen! Ahogy elnézem,elég hosszú dő lesz ezt megvalósítani,mert csórom én a pénzt a néptől,de hát ha 1szer nem jó nekik itt lenni,akkor meg elköltöznek..ha nincs ember,akkor arany sem,igez? De tuodm,h szeretnek sokat zabálni,meg imádnak jól berúgni.Kapnak kerteket,templomokat...de erre is megy az arany.Köszönöm szépen a segítséget! Ha jól tudom ezután az leswz,h ,Az oroszlán sörénye"? Oroszlán az már semmiség! :-D

Re: Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(Dani, 2011.12.10 17:01)

van még egy tippem a számodra
Ha sok pénzt akarsz szerezni akkor 2 egyszerű dolgot kell tenned:

1) használd a kereskedelmet (mindent ami nem kell add el)

2) építs ki kocsmát +8-ar és ezzel egy időben emeld az adót -8-ra

és ha fogyóban az élelmiszer kérj a disznótól (neki úgy is van bőven) és kaját BIZTOS hogy adni fog. ezzel könnyedén megemelheted a várad aranykészletét (ráadásul ha sok köved meg vasad van akkor csak úgy dőlni fog a pénz ) és felesleges dolgot ne építs ami aranyba kerül.és a legfontosabb Szaladin nem nem siet sehova ő lassan fejleszt így van időd a seregedet építeni
És mindig üss nagyobbat mint az ellenséged ezt ne feledd.

Re: Re: Re: Re: szoloszemandi@citromail.hu

(SZAJ, 2011.12.26 11:25)

Jól van! Nagyon jók! Köszönöm szépen! A Disznó mért nem hajlandó segíteni:se támadásban,sem védekezésben. Pedig nagyon jó csapata van:buzogányosok. De a te tippeddel minden meg lesz! Hajrá(zsemen)!Még 1-szer köszönöm! :-D

imi_kolcsar@yahoo.com

(Imi, 2013.10.30 13:55)

Nincs